Kort foredrag som indledning til
generalforsamling 5/2 - 2025 i FA21.
Grøn mad er i spændende udvikling – hvordan kan alger bidrage til fremtidens grønne retter?
Ditte Baun Hermund, lektor ved DTU - Fødevareinstituttet, gør rede for den igangværende forskning, som indledning til miljøforeningen Furesø Agenda 21s årlige generalforsamling, onsdag 5. februar kl. 19.00.
Ja, man dyrker alger – og de kan i høj grad bidrage til den grønne fødevareomstilling! Tang og mikroalger er rige på en lang række næringsstoffer, som er sammenlignelige med næringsstoffer fra eksempelvis kød og grøntsager. Algerne har desuden en række stoffer, som kan bruges som naturlige ingredienser til at forstærke smagen af vores grønne retter, give tekstur og forlænge holdbarheden.
I oplægget bliver der sat fokus på tang og mikroalger, som en del af fremtidens fødevarer i Danmark: Hvordan kan det bruges som lækker mad – eller som tilsætning til maden for højere kvalitet og smag?
Det var gratis, alle var velkomne. Mødet foregik i Bryllupssalen på Rådhuset, Stiager 2, 3500 Værløse.
Ditte Baun Hermund og Jane Lindum, formand for FA21
Det er tid at forny sit medlemskab for 2025 - for blot kr. 75,-
Venlig hilsen
Jane Lindum
Denne side er ajourført d. 6/2-2025. kl. 13:40