Arrangementer i Furesø Kommune


garden
garden
KirkeVærløseIMG_20200923_170314
KirkeVærløseIMG_20200923_170314
Bestyrelsesmøde i Kirke Værløse. D. 23/9-20.


VILD HAVE - hvordan gør man?


Dette foredrag er tirsdag d. 21. marts 2023 kl. 19.30 - 21 

Det er i Annexgården, Skandrup Allé 7, Hareskovby.

Her kan du høre Kenn Römer-Bruhn fortælle om sin egne erfaringer fra sin 13.000 kvm store have i Hjortespring.

Drømmer du om at skabe en vild have med øget biodiversitet, hvor du med forskellige planter kan tiltrække flere insekter, småkryb og fugle, og vil du gerne skabe rum i haven, der samtidig giver plads til mikro-liv ? Så er dette foredrag et tilbud for dig - helt gratis, men med tilmelding!


Tilmelding til Karin Mathiesen, lama72@outlook.dkEn grønnere og mere bæredygtig bymidte


Den 23. marts 2023 kl. 16.30 – 18

afholdes der borgermøde på Rådhuset: ”En grønnere og mere bæredygtig bymidte” med en workshop. Alle borgere kan deltage. FA21s interesse drejer sig om at bevare Hareskovhvile som et 'Fyrtårn for grøn omstilling'. 

Fra kommunens side er det dog de fremtidige planer for hele Værløse bymidte, som borgerne kan ytre sig om. Man kan se mere og tilmelde sig her:

https://www.furesoe.dk/vaer-med/byudvikling/vaerloese-bymidte/


Denne ny udviklingsplan for Bymidten i Værløse kan få store konsekvenser for den gamle bygning ”Hareskovhvile”, hvor blandt andre  FA21  har visioner om at der oprettes et fyrtårn for grøn omstilling.

Iflg. borgmester Ole Bondo Christensen er der derimod sat et arkitektfirma på den opgave, at give et forslag om at bygge boliger på stedet hvor ”Hareskovhvile” ligger. Huset, der er erklæret bevaringsværdigt, skal i så tilfælde rives ned. Det sidste af de gamle huse fra tiden før Bymidten blev bygget. Men der er heldigvis også kræfter, der mener noget andet. Vi synes det er værd at komme og deltage 23. marts og give sin mening til kende på dette møde. Der er rigtig mange frivillige, som arbejder for grøn omstilling i vores kommune, og kommunen bør prioritere, at de har et sted at samles, arbejde og udveksle ideer.


Måske ses vi  😊Vil du med til Vestforbrænding?


onsdag den 12. april 2023

kl. 14 – 15.30.


Vi er alle involveret i sortering af affald. Men hvad sker der med de mange fraktioner?
Og hvordan påvirker det vores varmeforsyning.


Du inviteres hermed til et spændende møde på Vestforbrænding onsdag den 12. april kl. 14 – 15.30 om dette emne.
Deltagerantallet er begrænset til 30 efter ’først til mølle’-princippet. Alle FA21s medlemmer har forret til at være med. Og det er gratis; men det kræver tilmelding til: janelindum@gmail.com
FA21 har fået mulighed for at besøge Vestforbrændings kundetjeneste, hvor kompetente fagpersoner vil give os bedre indsigt i sortering og varmeforsyning.


Vi sætter fokus på de følgende:


1) Hvor succesrig er vores kildesortering? Hvor dygtige/omhyggelige er vi borgere til at sortere rigtigt? Hvor ligger de største problemer med sorteringen og det videre forløb med fraktionerne?


2) Tidsplan og status på den totale udrulning af kildesortering i hele Furesø Kommune - og hvilke udfordringer er der med at få de sidste boliggrupper - og de 9. og 10. affaldsgrupper med?


3) Hvordan bedømmer Vestforbrænding udsigterne til automatisk affaldssortering - på kort og mellemlangt sigt?


4) Hvordan går det med at øge direkte genbrug af brugbare genstande og med afsætning af de forskellige fraktioner til fabrikation af nye produkter? Hvor er genanvendelses-virksomhederne?
Og hvor havner de enkelte fraktioner, hvis de ikke kan genanvendes?


5) Hvordan arbejder Vestforbrænding med bæredygtighed?


6) Hvad vil Vestforbrænding bruge til produktion af fjernvarme i fremtiden, når effekten af kildesorteringen af vores affald stadig øges?


7) Har Vestforbrændingen forbindelse til projekter med elektricitetslagring og vedvarende energi ?


Repair Café Furesø


Næste gang:  Lørdag d. 25. marts 2023 kl. 10-13 i Galaxen.


Alle er velkomne - vi håber at kunne reparere dine ting. 


Husk! Du skal selv medbringe evt. reservedele, det kan være stof, garn eller komponenter til det, som vi skal reparere. Vi har kun værktøjet.


Selv om der ikke mere er restriktioner for forebyggelse af smitte, holder vi stadig passende afstand.


Denne side er ajourført d. 12/3-2023.